gevelrenovatie Technisch College Velsen & Maritiem College IJmuiden

Project: kozijnrenovatie Technisch College Velsen, Maritiem College IJmuiden
Opdrachtgever: Dunamare onderwijsgroep
Ontwerp: 2015
Realisatie: 2016

Het complex van de praktijkopleidingen Technisch College Velsen en Maritiem College IJmuiden is beeldbepalend voor de entree van IJmuiden. Gedateerd door de jaren verdient het scholencomplex een energetische een esthetische opwaardering.
De stoere betonnen puien met enkele beglazing zijn vervangen door geïsoleerde aluminium puien met dubbele isolerende beglazing waarbij de oorspronkelijke, karakteristieke profilering is aangehouden. De profilering wordt versterkt door de borstweringen te voorzien van een reliëf met grote aluminium noppen. De okerkleur refereert aan een industriële kleur.
Door toepassing van houten stelkozijnen is voor de uitvoering rekening gehouden met wisselende aansluitdetails met de betonnen kolommen.
In het beeldbepalende gevelbeeld als entree van IJmuiden zijn de sombere grindbetonnen panelen vervangen door staand metselwerk met een gele steen met een helderde uitstraling. Stroken van een verticaal patroon van terugliggend metselwerk geven een subtiel reliëf aan deze gevels.
De leerlingenentree op het binnenplein is vergroot en voorzien van een stalen frame met de verlichte initialen als eigenzinnig billboard van de opleidingen.
Met de gevelrenovatie heeft het scholencomplex een vernieuwde, stoere uitstraling gekregen die recht doet aan de praktijkopleidingen.