jongerencentrum Volta

Project: aanpassing entree en hal Jongerencentrum Volta, Amsterdam
Opdrachtgever: Stadsdeel West Amsterdam
Ontwerp: 2011
Uitvoering: 2011

Volta is het cultureel jongerencentrum in Westerpark met een podiumzaal, oefenruimten, cursusruimten, een sportzaal en een opnamestudio. Er zijn tal van activiteiten voor jongeren vanaf 8 jaar zoals podiumactiviteiten, muzieklessen en Junior Jam. Volta is onderdeel van Stichting Dock IJsterk Jongerenwerk.
De opdracht betreft de bestaande, gedateerde inrichting van de entree en de hal op te waarderen in aansluiting op recentelijk verbouwde ruimte van het naastgelegen Jongerenservicepunt.
Voorheen donker en in zichzelf gekeerd is de entree uitnodigender en toegankelijker geworden. Daarbij is de beheerderruimte uitgebreid met een directe toezicht op en contact met de centrale hal.
Om de ruimtelijkheid in de beperkte ruimte te vergroten is de bestaande hoogte van 4,5 m in de ruimte ervaarbaar gemaakt door een uitsnede in het verlaagde plafond. Voor een eenduidige herkenning ligt de vormgeving en materialisatie in het verlengde van wat is toegepast in het Jongerenservicepunt.
Uitgesneden in staalplaat siert het logo van Volta de voorgevel.