uitbreiding clubhuis Loenense MHC

Project:  uitbreiding clubhuis Loenense Mixed Hockey Club, Loenen
Opdrachtgever:   Loenense MHC
Ontwerp: 2012
Realisatie:

Het huidige clubhuis van de Loenense MHC voldoet niet meer aan de huidige eisen. Een functionele herindeling van het bestaande clubhuis en een substantiële uitbreiding zijn voorgesteld, gebaseerd op de ISA sportnormering. Het bestaande clubhuis, weliswaar gedateerd, wordt gerespecteerd door een duidelijke scheiding tussen bestaand en nieuw.
De herindeling van het bestaande clubhuis richt zich op een betere ontsluiting van de kleedkamers direct vanuit de kantine (nu buitenom), een aparte opslagruimte voor keeperuitrusting lockers (nu in de kleedkamers), een grotere bar met meer uitgiftemogelijkheden en een functionele keuken die voldoet aan de HACCP eisen met een overzichtelijke opslagvoorziening.
In aansluiting op het neutrale, bestaande clubhuis betreft de uitbreiding in de verschijningsvorm een expressief gebouw. De uitbreiding richt in uitzicht en oriëntatie op de omgeving waaraan verbonden een voorplein met fietsparkeren en een terras tussen de velden. Buitenmeubilair richt de buitenruimten in met verschillende plekken. In de aanlooproute is de nieuwe hoofdentree gelegen tussen bestaand en nieuw. De uitbreiding van de kantine is gedifferentieerd in verschillende ruimten die kan worden ingedeeld naar wisselend gebruik voor grotere en kleinere groepen.