uitbreiding woning Ambyerstraat-zuid

Project: uitbreiding woning Ambyerstraat-zuid, Maastricht
Opdrachtgever:  Ruud Hendriks, Ruth Benschop
Ontwerp:   2013
Realisatie: 2013

De situatie betreft een schakeling van diverse, individuele woningen aan de oorspronkelijke uitvalsweg van Maastricht naar het dorp Ambyer. Aan een van deze woningen is aan de achterzijde een kleine uitbreiding gerealiseerd met een woonkeuken en een extra slaapkamer. De woonkeuken is met een volledig te openen pui gericht op de tuin, binnen en buiten zijn drempelloos met elkaar verbonden. Met een symmetrisch geplaatst daklicht wordt een centrale plek in de woonkeuken gecreëerd, daglicht komt zo tot ver in de woonkamer.
De uitvoering is gerealiseerd in houtskeletbouw met zwarte, verticale delen. Natuurlijke materialen zijn in het interieur toegepast zoals een hardstenen vloer en een keuken van iepenhout.