zolderappartement Sarphatipark

Project: appartementen Sarphatipark Amsterdam
Opdrachtgever: N. Hills, M. Hopperus Buma
Ontwerp: 2014
Realisatie: 2015

Een woning op de 3de en de 4de verdieping aan het Sarphatipark is gesplitst in twee appartementen en een gemeenschappelijk trappenhuis. Voorop stond het behoud van de sfeer en het karakter van de zolderverdieping maar daarbij wel opgewaardeerd naar de huidige maatstaven van comfort. Dit betekende o.a. het volledig isoleren van vloer, wanden en kap, nieuwe installaties, betere daglichttoetreding en functionele voorzieningen.
De ruimte is als één loft behouden met contrasterende elementen tussen bestaand en nieuw: 2 bestaande ruimten (de toegang, een studieruimte) opgebouwd uit houten kraaldelen en één nieuw element (de badkamer). Voor de privacy scheiden hergebruikte schuifdeuren de slaapruimte met bad af van de leefruimte. Grappige details zijn behouden zoals een inpandig goot (met kijkvensters) en een met oude kranten behangen binnenwand.
Het geheel vormt een niet alledaags appartement aan de zonzijde van het Sarphatipark.