jongerenservicepunt Futuro

Project: Jongerenservicepunt Futuro
Opdrachtgever: Stadsdeel Westerpark Amsterdam
Ontwerp:
2007
Realisatie
: 2008

Uitvoering jongerenparticipatie i.s.m. JAA / Diversion

Het industrieel monument  en voormalig Nutsgebouw aan de Houtmankade 334 is een uitermate geschikte locatie voor de vestiging van jongerenvoorzieningen. Het bevindt zich in het hart van het stadsdeel Westerpark, ligt naast het Westergasfabriekterrein en geniet onder jongeren al bekendheid omdat jongerencentrum Volta er naast is gevestigd. Doel van het JSP is de positieverbetering van jongeren in het stadsdeel.

De hoge open ruimte is zodanig ingedeeld dat er diversiteit aan verschil­lende grote en kleine ruimten is ontstaan die een meer­voudig gebruik door jongeren mogelijk maakt. De vloeren kunnen afzonderlijk van elkaar worden ontsloten zodat een gescheiden en flexibel gebruik van de begane grond vloer en de tussenvloer mogelijk is.  De referentie voor de inrichting is het beeld en de uitstraling van urban culture in een stoer en robuust gebouw. De jongerenparticipatie heeft een toegevoegde waarde gegeven aan de inrichting met een eigen identiteit door middel van een grafische straattaal vertaling.

De positionering van de jongerenvoorzieningen aan de rand van het Westergasterrein maakt het  gebouw letterlijk de toegangspoort tot de creatieve industrie voor jongeren.