uitbreiding woonzorgcomplex Klein Engelenburg

Project: uitbreiding woonzorgcomplex Klein Engelenburg, Brummen
Opdrachtgever: Domus Magnus Holding BV
Ontwerp: 2006
Realisatie: 2011

Het woonzorgcomplexs Klein Engelenburg te Brummen is op dit moment gehuisvest in het landhuis en de oranjerie in combinatie met de bestaande tuinmanswoning biedt op het landgoed zich de mogelijkheid aan voor een uitbreiding van de ouderenhuisvesting. Na onderzoek naar diverse mogelijkheden is i.o.m. de Monumentencommissie gekozen voor een zorgvuldige positionering en grootte van het volume t.o.v. de bestaande, monumentale bebouwing en parklandschap.

Twee bouwdelen in twee bouwlagen zijn (mede vanuit functionele oogpunt) gekoppeld aan de bestaande bebouwing en geclusterd rondom een gemeenschappelijke tuin. Deze tuin sluit aan op het monumentale parklandschap. Gelegen op de locatie van de voormalige moestuinen wordt deze ingericht met een perkindeling van fruitbomen en geurende gewassen.

De verschijningsvorm van de uitbreiding is modern met historische en typologische referenties, opgebouwd uit glazen vlakken in combinatie met rieten kappen.

Veel aandacht is besteed aan de gemeenschappelijke ruimten en gangen voor de gewenste private en huiselijke sfeer waar de bewoners zich als thuis voelen.