Woningbouw Touwslagerstraat, Zaandam

 

Project: woningbouw Touwslagerstraat, Zaandam
Opdrachtgever: Witte Projectontwikkeling bv
Ontwerp: 2011
Realisatie: in ontwikkeling

Binnenstedelijk bouwen is nodig om onze steden vitaal te houden, het landschap te sparen en tegelijkertijd helpt het de ambities van duurzaamheid te verwezenlijken.

Voor de Prins Hendrikbuurt rondom de Touwslagerstraat te Zaandam is een leefmilieuverordening opgesteld om het woonklimaat te verbeteren door gerichte stadsvernieuwing. De ontwikkelingen van bedrijvigheid in deze buurt, waaronder bevoorrading van de winkels en bedrijven aan de Zuiddijk,wordt door de leefmilieuverordening gezien als niet wenselijk. Eerder wenst men dit deel van de buurt te saneren en deze als woonbestemming te definiëren in aansluiting met de naastgelegen Burgemeesterstraat.

Als onderdeel van de beoogde verdichting krijgt de achterzijde van het erf Zuiddijk 115 een nieuwe voorzijde aan de Touwslagerstraat door een compact woningbouwproject van twee appartementen van elk ca. 60 m2. Een poort geeft toegang tot het binnenterrein voor het gewenste parkeren op eigen terrein. In de materialisatie vormt de onderzijde een stenen basement waarop een houten opbouw welke aansluit op de bestaande dijkhoogte.